14 april 2014
Zuid-Afrika
a
A
Mijn eerste week
Jaja eerste weekje zit erop met twee volle weekenden. Laat ik van voor af aan beginnen.
Vrijdag - Op Schiphol werd ik uitgezwaaid door mijn ouders en mijn lieve vriendje. Opeens stonden daar ook mijn lieve vriendinnetjes, Romy en Remke. Super leuk!!! Na een emotioneel afscheid..... Gingen Shar en ik het vliegtuig. Toen begon al het ellende al. Shar en ik zaten niet naast elkaar. Uiteindelijk hebben wij dat toch weten te regelen. En we zaten top. Naast ons zat een meisje die voor haar werk heen en weer reist naar Zuid Afrika. Dus we konden lekker met haar praten. Aangezien ze haar slaappillen was vergeten. Veel mensen lagen ook te slapen en de meeste nemen een slaappil zodat de vlucht sneller voorbij is. Erg slim. Ook al is het slapen in welke positie dan ook, niet chill in het vliegtuig..
Toen we aankwamen in Zuid Afrika moesten we langs de duane. De man achter de balie vertelde dat mijn achternaam erg populair is in Afrika. Heel grappig om te horen aangezien het aan de andere kant van de wereld ligt. En tuurlijk werd ik er bij de controle van mijn bagage uitgepikt. Ze gingen je vragen stellen zoals wat je kwam doen in Zuid Afrika. Voornamelijk uit interesse zei de man. Kevin, de man van de organisatie stond ons op te wachten met een bordje met onze namen. Aardige man. Hij vertelde ons een aantal dingen en liet ons een beetje de omgeving rond ons appartement zien. Aangezien we 's avonds aankwamen konden we verder niks. Eenmaal aangekomen in ons appartement zag alles er goed uit. Het was netjes en schoon. Toen Kevin weg was, begonnen we met het uitpakken van onze koffers. Tot opeens geklop op de deur klonk. Linds, Faa, Kayl en Mell stonden voor onze deur. We hebben een tijdje bijgepraat en uiteindelijk besloten om met hun mee te gaan naar hun huis omdat we de dag daarna al de tafelberg wilde beklimmen. Dit wilde we op tijd doen, dus was het een goeie oplossing.
Zaterdag - daar gingen we dan, eerste dag in Afrika en wij gaan de tafelberg beklimmen. Het was een erg warme dag, dus we hadden veel water mee. We pakte de taxi naar het verste punt waar hij ons kon brengen. Een taxi hier kost geen drol. 1 euro nog wat voor een ritje van 15 min. Daar betaal je in Nederland 25 euro voor? WTF.. Maar alleen maar beter. Vanaf het punt waar we werden afgezet was het uitzicht al zoo ontzettend mooi. En hoe hoger we kwamen hoe mooier en meer je zag. Maar wat een klim... Onderweg waren we een groep jongens tegen gekomen die muziek op hadden staan, dat kon maar 1 ding betekenen. Dat zijn Nederlanders. En we hadden gelijk hahah. We zijn met hun verder omhoog geklommen. Wat dus erg chill was met een muziekje erbij. Eindelijk hadden we de top bereikt. En wat een uitzicht. Zooooo ontzettend mooi. Het was de klim zeker waard!! We bestelde een fles wijn en hebben die lekker opgedronken. Terug wilde we eigenlijk met de kabelbaan. Maar daar stond een rij van 2 uur. Dus er zat niks anders op dan terug te lopen. Op de terug weg kwamen we weer de jongens tegen. En zijn met hun ook weer naar beneden gelopen. Naar beneden is enger maar gaat zoveel sneller en is minder vermoeiend. We hebben er in totaal 6 uur over gedaan. Terug namen wij een taxi naar een supermarkt aangezien wij brood nodig hadden voor de volgende ochtend. Maar we moesten ook weer terug naar het hotel. Hahah je raad het al... We waren verdwaald.. En zelfs de taxichauffeur wist het niet. EEN TAXICHAUFFEUR ARE YOU KIDDING ME? Hahah afijn. Uiteindelijk na 2 uur was het gelukt. Maar het was al half 8 en we hadden om 8 uur gereserveerd in een restaurantje met die meiden. Dat werd dus opschieten en snel douchen. Half 9 kwamen wij aan in het restaurant. De meiden hadden op ons gewacht met bestellen. Lekker gegeten en daarna ons eerste avondje uit in Cape Town. We hadden wat gehoord over een feestje dus gingen kijken of het wat was. Ze draaide heerlijke muziek. Hele avond lekker gedanst.
Zondag - we werden wakker met spierpijn, haha dat kon ook niet anders. En dit was onze eerste nacht in het appartement. We maakte kennis met onze medebewoners. Een man van 54 uit Nederland Jan Peter, noem mij maar JP. Manssssss :p een Amerikaanse jongen van 24, George die hier al een aantal weken is. En een Duits meisje van 24, Laura die die ochtend was aangekomen. Kevin stond om 10 uur voor onze neus om te vertellen over onze stage, hoe alles ging en waar je op moest letten op strand en op het strand ect. Daarna hebben we gewoon lekker rustig aangedaan. Lekker naar het strand om van de zon te genieten.
Maandag - eerste dag stage, HERE WE GO.... Shar en ik werden gescheiden. Wat dus helemaal kut is. Aangezien wij allemaal dingen samen wilde doen. Als de ene eerder klaar is moet zij altijd wachtten op de andere. Maargoed misschien valt er wat te regelen. De school zag er niet heel armoedig uit ondanks dat ze sportles krijgen op het schoolplein en wij de spullen mee hebben. De hele ochtend volleybal geven. De kinderen waren gemeen tegen elkaar en ook erg agressief. Ze luisteren ook totaal niet naar je. Wat erg op je zenuwen werkt. Maar dat moet je dus naast je neerleggen. Om 2 uur was ik al klaar. Met de meiden ging ik naar de wifibarretje om even iedereen te laten weten dat alles goed met mij gaat aangezien ik dat sinds ik was aangekomen hier nog niet had gedaan. Daarna ging ik met die meiden mee naar hun huis. Daar aangekomen waren Linds, Shar en Faa zich al aan het opfrissen want ze wilde Lions Head beklimmen. We hadden nog allemaal spierpijn. Maar toch gingen we het doen. Mell en Kayl bleven thuis. Lions Head is veel minder hoog en lang als de tafelberg. En is het mooist om te doen vlak voor de zo'n ondergaat. Aangekomen op de top, kon je over heel de stad uit kijken. Alles rond om je had uitzicht. Super mooi. De zonsondergang was super mooi om te zien. En ook de lichtjes die dan aangaan boven de stad.
Dinsdag - ik stond netjes klaar om half 9 om opgehaald te worden. Maar ze kwamen maar niet. Afrikaanse tijden dacht ik nog. Uiteindelijk bleek dat de auto stuk was er werd pas een uur later opgehaald. De school waar ik stage liep was echt super leuk. Kinderen springen boven op je, willen met je knuffelen en zeggen dat je hun zus bent. Zijn vooral de meiden die dit doen. Op deze school geef ik les aan kleuters, groep 3/4/5. De kleintjes dus. Ontzettend leuk en heel schattig. Al moet je niet gaan nadenken over wat ze wel niet allemaal al hebben meegemaakt ook al zijn ze pas 4/5 jaar. Want dat is gewoon te erg. Met deze kinderen ga je vooral spelen. Je speelt spelletjes zoals tikkertje en annamaria-koek-koek. Na stage hebben Shar en ik wat gegeten in het appartement samen met Laura. Daarna zijn we met z'n 4 (+JP) naar waterfrond gegaan. Dit is een heel groot winkelcentrum omringd door restaurants. We hebben wat rond gelopen en winkels bekeken want die waren 's avonds ook nog open. Uit eindelijk hebben we 1 cocktail gedronken bij een barretje met live muziek. Dit was ontzettend gezellig & een geslaagde avond.
Woensdag - ik stond weer netjes en op tijd klaar. Na een halfuur wachten kreeg ik een sms'je van Karen dat nu de andere auto stuk was. En ik moest dus weer wat langer wachten. Uiteindelijk werd ik opgehaald en ging ik naar een vrij rijke school. Vroeger was dit een blanke school en dat kon je ook wel echt zien vergelijke met de scholen van maandag en dinsdag. Nu is het een donkere school. En geven we de hele dag volleybal. 1 in klas zat een albino. Heel gek om een neger te zien die blank is. Maar wel met dikke lippen en kroes haar. Na deze school gingen we naar de school van de anderen meiden. Hier gingen we na schooltijd volleyballen met de kinderen. Een uur lang. Opzich was dit ontzettend gezellig. Ook om zo met z'n alle te zijn. 'S avonds gingen we uit met de meiden. Naar hun standaard woensdag avond kroeg, the concept. Er werd heerlijke muziek gedraaid dus we konden lekker los gaan. De shotjes waren maar 1 rand. Dat is iets van 7 cent voor een shotje. Helemaal niks dus. Een erg geslaagde avond........
Donderdag - wakker worden met een kleine kater, altijd fijn als je vroeg moet beginnen. We moesten weer naar de zelfde school als dinsdag. Ontzettend veel zin in dus. Na weer een hoop geknuffel moesten Mell en ik anderhalf uur wachten, want we gingen na schooltijd voetbal training geven. Ontzettend leuk... NOT! Deze jongens willen totaal niet naar je luisteren. Willen alleen maar spelen en kloje, super irritant dus. Was blij toen dat uur om was. Want was niet mijn ding. 'S avonds gingen we met iedereen van het appartement, George, JP, Laura, Shar en ik uiteten. We pakte de taxi naar Greenpoint waar we gingen eten in een Mexicaans restaurant. Shar en ik hadden flinke honger. Dus we bestelde een rib-eye. Dit was echt ontzettend lekker. Was opzich ook wel gezellig om wat met z'n alle te doen.
Vrijdag - ze kwam weer te laat. En we miste de eerste gymles. Die konden we niet geven aan de kinderen. Daarna hadden we nog 2 groepen toen waren we alweer klaar op die school. Het was eigenlijk de bedoeling dat we zwemles zouden geven daarna. Maar er kwamen maar 3 kindjes opdagen. Het ging dus niet door. We zijn toen met z'n alle naar het strand gegaan en van de heerlijke 32 graden genoten. We hebben daar ook een hapje gegeten. Na het douche en opfrissen wilde we nog uit in de club naast ons appartement. Maar dat ging niet door. Dus zijn we verder longstreet ingelopen opzoek naar een leuke tent. Wat we ook vonden. We maakte het maar niet al te laat aangezien we de dag daarna al genoeg drank op het programma stond.
Zaterdag - Stellenbos, we werden opgehaald door de zoon van Kevin. Hij was voor vandaag onze persoonlijke taxichauffeur hihi. Eerst gingen we naar een klein dorpje wat ongeveer 45 min rijden was. Hier hadden we de tijd om even rond te kijken. We gingen verder in de auto naar de eerste wijnboer. Hier hadden we een wijn en chocolade proeverij. De chocolaatjes waren afgesteld op de wijn. We kregen 3 wijnen, 2 rode wijnen; Shiraz en Cabernet Sauvignon. En een witte dessertwijn. Ik was erg nieuwsgierig naar de wijn maar ook naar de combinatie met chocolade. De wijntjes waren ontzettend lekker. Alleen de dessertwijn vond ik echt niet lekker, veelste zoet ook. De chocolaatjes paste er perfect bij. Na ons dessertwijn liet de ober ons de boerderij zien. Eerst kwamen we in een grote kamer waar de wijn werd gemaakt. Daarna naar het magazijn waar het werd opgeslagen. Tonnen vol met witte en rode wijn. Ontzettend leuk om dit te zien. Hierna gingen we naar ons volgende wijnboer. Hier gingen we ook lunchen. Toen we op het terras kwamen zag je z'n mooi uitzicht. Echt niet normaal mooi. Jammer genoeg waren de wijntjes wat minder. Maar niet vies. Het was vooral rode wijn. En als je dan een glas witte wijn kreeg smaakte dat helemaal niet. Als lunch nam ik een salade met kip. Dit was wel echt ontzettend lekker. De derde wijnboer was het minst. We kregen 5 wijntjes. 2 verschillende witte Sauvignon, een chardonnay en 2 verschillende merlot. Vond het jammer dat we dezelfde soort gingen proeven en niet allemaal verschillende. Nu was het zo van, zoek de verschillen..?? Dat was jammer. Toen we terug kwamen in Cape Town gingen we ons klaar maken voor en feest dat de meiden hadden gehoord van een Nederlandse jongen. Het bleek een techno feest te zijn. Toen we daar aankwamen zagen we dat het een oud treinstation was, wat niet meer werd gebruikt. Er stonden 2 treinen naast elkaar met daar tussen in het perron. Waar dus het feest was. Het was wel overdekt. De plaatst was super gaaf. Maar het blijft toch niet mijn muziek. Ondanks ik wel echt een leuke avond heb gehad.
Zondag - Het was weer lekker weer, maar eerst gingen we over de greenmarket lopen. Een markt vlakbij ons appartement. Daarna zijn we lekker naar het strand gegaan. Was ontzettend warm dus Shar, Linds en ik gingen zwemmen. Opeens stonden er allemaal lifeguards aan het water alle mensen uit het water te blazen. We wisten niet zo goed wat er aan de hand was. Dus liepen ook maar het water uit. Mensen op de kant waren aan het wijzen naar de zee. En opeens zagen wij het ook. Een witte haai, we konden alleen zijn vin zien. Maar hij was zo dichtbij en kwam af en toe is boven water. Het was net als in films. Het is een uitzondering dat er een haai was aangezien het water veelste koud voor haaien is. Het was een heel spektakel, iedereen stond te kijken. Heel het strand stond aan het water. Met bootjes en een grote boot hebben ze hem weggejaagd. Werd weer "normaal" op het strand. We gingen weer lekker liggen. We deelde drie pizza's met z'n alle en daarna gingen we terug naar huis. Lekker slapen voor een nieuwe week stage en leuke dingen.
Liefs.